kabel kvalitet

For mange er et højtalerkabel ikke rigtig noget man tænker over kvaliteten af. Det skal føre lyden fra din afspiller og ud i højtalerne, men at der skulle være stor forskel på kvaliteten af dem, kan være svært at forestille sig. Ved en hurtig søgning på kabler til højtalere, finder du dog hurtigt ud af at der næppe kan være tale om lige gode produkterne når priserne kan variere fra næsten ingenting til over flere hundrede kroner pr. meter. Når du køber nyt anlæg eller nye højtalerkabler, er det altså ikke et godt sted, lige at spare et par hundrede kroner, ved at vælge de billigste kabler. Det siges at selv et utrænet øre tydeligt vil kunne høre forskel på om der er anvendt et billigt eller et dyrere kabel, da forskellen i kvaliteten er rigtig stor. Du kan læse meget mere om forskellen på hifi-gear.

Ikke bare et kabel

Som med så meget andet, er det kenderne, der har forstand på de forskellige muligheder inden for kabler og hvordan har man en chance, som almindelig forbruger, for at vide hvad man skal vælge. De billigste højtalerkabler er lavet i aluminium beklædt med kobber, men det leder imidlertid ikke lyden ret godt, og de fleste højtalerkabler er da også lavet af kobber og det mest optimale kabel ville måske være et tykt kobberkabel uden isolering. Nu er man imidlertid nød til at isolere kablerne, da man ellers ville få høreskader. Som tommelfingerregel, kan man dog sige at kablerne bliver tykkere når prisen pr. meter stiger. Man anvender også forsølvet kobber i højtalerkabler, hvilket giver flere nuancer i lyden, men når det kommer til kvalitet er der her folk, der sværger til ren kobber.

Det bedste af det bedste

For dem, der går rigtig meget op i udstyr og lyd, vil intet mindre end det bedste være godt nok. De dyreste kabler koster ti tusindevis af kroner, og man kan spørge sig selv om det virkelig kan høres. Jo bedre anlæg man er ude at investere i, jo bedre kabler og stik bør du køb for at få det maksimale ud af kvaliteten i anlægger. Gode kabler skal kunne give mere luft og dynamik i musikken. Hvis man er ude i den helt store investering, skal man også vælge et stik, af god kvalitet, og her kan du købe stik lavet af guld, der fuldender det luksuriøse materialevalg og giver en god tilslutning mellem anlæg og højtalerkabler.

kabel kvalitet