hdmi kabler

HDMI kabler

HDMI kabler er i dag det anvendte standardkabel inden for overførsel af digital video og lyd. Du kan overføre billede i fuld HD og lyd i digital surround sound. Tidligere anvendte man scart stik til overførsel af lyd og billeder, men med HDMI kablerne er kvaliteten væsentligt forbedret. HDMI giver et detaljeret billede, men få fejl og utrolig detaljerig gengivelse af farver og ikke mindst kontraster i billeder. Med et HDMI kabel, kan man udover at overføre billeder, også overføre lyd i en rigtig god kvalitet. Der er forskel på kablerne og hvilke datamængde de kan overføre. I dag er der en del elektronik i de fleste hjem. Der er ofte et eller flere fjernsyn, PC, DVD afspiller, måske et musikanlæg, vi har digitale kameraer og spillekonsoller er heller ikke sjældne på mange børneværelser. Hvis vi går hjemmet igennem, vil vi finde, ikke så få elektroniske apparater, hvor vi overfører billede eller lyd. Når du benytter HDMI kabler kan du overføre eller se film i Fuld HD på TV, bærbar computer, tablet eller PC.

Hvad skal du vælge

Når du skal vælge kabel, skal du først og fremmest sikre dig at det kabel du kigger på, kan overføre den ønskede datamængde. Hvis du fx har billede i en høj opløsning, skal du sikre dig at kablet passer til det. Hvis der er stor afstand, og du skal bruge et langt kabel, skal du også her sikre dig at kvaliteten er god nok.  Derudover kan stikkene også have forskellige formater, det kan være HDMI til mini HDMI. Kan du ikke finde det rette stik, er der også en række adaptere at få, så du kan forbinde, også f.eks. en PC med en gammel PC skærm med.

Forskel i kvalitet

En hurtig søgning på nettet afslører store forskelle i priserne på HDMI kabler. Et HDMI kabel overfører lyd og billede via et digitalt signal og af den årsag bør der ikke være en forskel på hvad de forskellige kabler kan håndtere. Men der er alligevel forskel, og hvis kablet ikke er fremstillet i en tilstrækkelig god kvalitet kan man opleve prikker i billedet eller sort skærm og andre former for digital støj. Det gør en forskel, hvor langt kablet skal være, for jo længere kablet er, jo længere skal signalet transporteres og dermed er der større risiko for at der kan være støj i signalet, og det stiller højere krav til kvaliteten af kablet, og er derfor noget man skal undersøge.

hdmi kabler