netværksafspiller

Teknologiens udvikling er en konstant variabel, der hele tiden forbedres og videreføres af kloge hjerner. Dette gør at mange af de apparater man har i hjemmet bliver nødt til at gå på pension, således at nye kan komme til. I forbindelse med musik så man først at LP-pladerne blev udskiftet med kassettebånd, hvilket igen blev udskiftet med CD’er, microdiscs og nu er vi kommet til den epoke, hvor musik kan streames ned fra internettet, enten via streamingtjenester eller NAS-servere. Dog skal man bruge netværksafspillere for at ens anlæg kan kommunikere med disse servere og tjenester.

Der findes mange forskellige måder at opbevare ens musik på, det kan være på en af sine mobile enheder såsom mobilen, tabletten eller ens computer, eller det kan være på en ekstern online server, hvor man gemmer sine gamle cd’er, hvis man har smidt sin CD-afspiller ud. Det kræver lidt snilde og god teknologi at forbinde en netværksafspiller med ens anlæg, i nogle tilfælde kan det være umuligt, hvis der er tale om et meget gammelt anlæg, dog er dette yderst sjældent, da de ældste anlæg oftest ses i hjem, hvor den ældre generation styrer og stadig bruger CD’er.

Forskellige netværksafspillere til forskellige behov

Hvis man blot ønsker at nyde musikken fra ens barndom, eller ens forældres barndom, kan man med fordel ligge disse numre over på en netværksharddisk, en såkaldt NAS-server. Derefter skal man blot bruge én ud af mange forskellige netværksafspillere til at streame de mange numre ned, så disse kan nydes gennem højttalerne i ens anlæg. Der findes mange forskellige netværksafspillere, derfor bør man gøre op med sig selv, om hvilken kvalitetsstandard man ønsker at gå efter. Kvaliteten og prisen går som regel hånd i hånd, derfor kan dette bruges som en markør for at finde netværksafspillere.

Priserne varierer dog meget på disse, man kan få en netværksafspiller fra omkring 700-33.000 kr. hvilket gør at man skal overveje, hvilke features og muligheder man vil have og har brug for. Er man i tvivl om hvilke typer af netværksafspillere, der bedst matcher ens behov kan man altid forhøre sig på online forums eller i specialbutikker. Hvis man for første gang skal ud og afprøve denne nye form for teknologi anbefales det, at man forsøger sig med en af de billigere varianter først, således at man vænnes til konceptet inden man kaster sig ud i noget eksperimentelt.

netværksafspiller